- 400 gram extra pure chocola
- 250 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 75 gram bloem
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels cacao
Smelt de chocola en de boter samen in een kom. Je kan zelf even kijken wat jij handiger vindt; ik doe het vaak in de magnetron, maar als ik bij mijn vriend ben, gaat het au-bain-marie. Zet daarna het chocolade-botermengsel even aan de kant.
Klop de eieren tot ze mooi lichtgeel zijn. Als ze mooi licht zijn, doe je de basterdsuiker erbij. Als dit een mooi glanzend mengsel is, kan het chocolade-botermengsel erbij. Schep dit mengsel om tot het een donkerbruin mengsel is. Dit kan even duren omdat de chocola naar beneden zakt.
Zeef daarna de bloem, bakpoeder en cacao boven dit mengsel. Hierna schep je het mengsel nog om tot je geen losse bloem en bakpoeder meer ziet. Hierna kan het mengsel in een brownievorm (een hele fijne te koop bij de Hema, ik ben fan!) en de oven in. In mijn oven moet hij ongeveer 25 minuten, maar dit kan heel erg wisselen. Kijk en ruik regelmatig hoe de brownie eruit ziet. Ik prik vaak met een cocktailprikker om te kijken of hij nog vochtig is. Als dit niet het geval is, is het erg jammer, want dan heeft hij te lang in de oven gedaan. Het is de bedoeling dat hij nog een beetje vochtig is.
Als je dit uit de oven haalt en laat rusten, kan je de brownie na 5 à 10 minuten even ondersteboven op de ovenplaat zetten. Dan krijg je dat de brownie mooi 'plat' wordt. Ik probeer altijd te wachten tot de brownie afgekoeld is, maar na 25 - 30 minuten kan ik niet wachten en snij ik toch een stukje af en begin ik met eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten