woensdag 23 mei 2012

Recept: Chocolademuffins

Ik ben een enorme fan van muffins. Ik ben (nog steeds, bij gebrek aan zin om te gaan proberen) geen held met fantastische botercrèmes en allerlei gekkigheden, maar mijn chocolademuffins maak ik regelmatig (lees: afgelopen week twee keer). Het is erg simpel maar oh-zo-lekker, vooral als je zin hebt in een enorme dosis chocola.
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 60 gram witte basterdsuiker (+ een eetlepel)
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 1 grote eetlepel cacao
  • 1 kleine reep pure chocola
  • 1 kleine reep witte chocola
  • 1 zakje 'gewone' m&m's
Smelt de boter. In de tussentijd kan je de bloem, cacao, het zout en het bakpoeder zeven boven een kom. Maak hier een kommetje in. Giet hier de 2 eieren geklopt in, samen met de melk en de boter. Roer dit met een pollepel door elkaar. Daarna snij je ongeveer 40 gram pure chocola en 40 gram witte chocola in stukjes. Ik snij de blokjes ongeveer door vieren, zodat je nog lekker stukjes chocola proeft. Roer dit, samen met 2 handjes M&M's door het beslag heen, 20 tot 25 minuten in de oven op 200 graden en klaar is het feest.

Het leuke van de M&M's vind ik dat de muffins een gek kleurtje krijgen. Je krijgt groen, rood en blauw door je muffins heen. Erg gezellig. Zelf doe ik vaak het dubbele van dit recept, en vul daar dan ongeveer 16 muffinvormpjes van. Als je dit recept aanhoudt zonder de M&M's kan je er ongeveer 10 - 12 'normale' muffins van maken. Ik doe eigenlijk altijd dus te veel, zodat ik lekker veel grote muffins kan eten na afloop. Als je het recept verdubbelt, moeten de muffins ongeveer 5 à 10 minuten langer in de oven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten